Foodforest – The documentary

De vzw Leefmilieu van Roeselare en Meer Bomen in Roeselare nodigen u graag uit op woensdag 19 oktober voor de voorstelling van de film

Foodforest – The documentary’.

Louis De Jaegermedestichter van het Food Forest Institute, is de grote inspirator van deze film en neemt u deze avond persoonlijk mee in het verhaal van voedselbossen. 

De film behaalde internationaal al verschillende nominaties. Het is een feel-good documentaire die voedselbospioniers in ons land hun verhaal laat brengen. Zo willen we het concept ‘voedselbos’ op een aangename en toegankelijke wijze verduidelijken.

Het Belgische Food Forest Instituuheeft als doel om te onderzoeken hoe voedselbossen te verzoenen zijn met de landbouw in België, waar voedselproductie op de eerste plaats komt en hoe je hier een leefbaar inkomen uit kunt halen.

De vzw Leefmilieu Roeselarewaar de vzw Meer Bomen In Roeselare lid van is, wil mee op lokaal vlak het debat openen over mozaïeklandschappen, voedselbossen op grote en kleine schaal, permacultuur en agro-ecologie. Zij reikt de hand naar de landbouwers die het almaar moeilijker krijgen. Ook bij de particulier, met een kleine tuin, kan het concept, beperkt, worden toegepast.

Wij nodigen u graag uit om deze vorm van voedselproductie te leren kennen om zo, als Stad van de Smaak en als centrum van land-en tuinbouw, een extra wapen in deze klimaatstrijd te werpen.

Waar: Zaal Zilverlink, Meensesteenweg 412, Roeselare
Wanneer: woensdag 19 oktober om 19.00u. Deuren open om 18.30u
Organisatorvzw Leefmilieu Roeselare in samenwerking met Natuurpunt Mandelstreke, TuinHierRoeselare en vzw Meer Bomen In Roeselare
Toegang: 5 euro, consumptiebon inbegrepen, te betalen aan de ingang
Info: Bart Deklerck – 0473 29 22 05 – bart.deklerck@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *