MBIR legt een alternatief voorstel voor aangaande het acv –project met behoud van de meeste waardevolle oude bomen en met dezelfde bebouwbare oppervlakte voor het acv.
MBIR vraagt ook om te onderzoeken of het het park openbaar kan gemaakt worden ( en te beveiligen ).
Hiervoor dienen het acv en de stad in gezamenlijk overleg te gaan om er “oltegoare” een positief verhaal van te maken (de stad krijgt er bijvoorbeeld een park met oude grote bomen bij en het acv moet geen onderhoud meer doen)
- Plan bovenaanzicht
- Plan profiel
Het hoge acv gebouw van 16 meter hoogte wordt hier voorzien op 8 m van de perceelgrens met de munt, nu is dit voorzien op 18 en 11 meter.
Dit hoog gebouw is enkel zichtbaar vanuit de noordelijke slaapkamers op de hoogste verdiepingen van de muntgebouwen. Tussen deze hoogste verdiepingen blijft er minstens 16,4 m afstand (tot zelfs 24m ).
Dat is meer dan een normale straatbreedte in de stad en veroorzaakt zeker geen lichtverlies in de slaapkamers (zon is er niet aan deze noordzijde van de Munt).
Tussen dit gebouw en de bestaande scheidingsmuur wordt er plaatselijk lager gebouwd op 2 of 3 bouwlagen (met patio’s voor de lichtinval). M.a.w. niet hoger dan de bestaande scheidingsmuur (dus geen last voor de Munt).
De open ruimte wordt hierdoor 34 m breed ipv 18 m en de meeste bomen kunnen blijven.
Het “parkje” is zichtbaar vanuit de munt EN ook rechtstreeks vanuit de H. Horriestraat.
De kelder werd vanzelfsprekend wat kleiner gemaakt voor 50 wagens ipv 61.
De andere 11 kunnen, indien echt verplicht, voorzien worden op het gelijkvloers (zoals bij Decathlon) en daar sporadisch gebruikt worden voor overdekte buitenactiviteiten of anders benut worden wanneer er minder auto’s rijden.
Fantastisch alternatief plan,blij met een park erbij in hartje Roeselare en dat de mooiste bomen kunnen gespaard blijven!
Gefeliciteerd met dit alternatief plan. Niet te begrijpen dat dit geen automatisme is bij de bouwheer.
Nog minder dat de stad zelf zoiets niet voorstelt, oplegt.
Totaal onbegrijpelijk zou pas zijn dat dit plan door alle betrokken partijen – en dat zijn alle Roeselarenaars – niet zou worden ondersteund en finaal zou weerhouden worden.
Roeselare 2050 klimaatneutraal, dat begint vandaag.
Succes. Dank bij voorbaat.