Meer Bomen in Roeselare verzet zich succesvol tegen volledige verharding in de Mandellaan


In onze aanhoudende strijd voor een groenere en gezondere stad, hebben we onlangs een belangrijke overwinning behaald in de Mandellaan. We zijn trots om te delen dat onze bezwaren met betrekking tot de volledige verharding van de tuinzone voor een nieuw kantoorgebouw met succes werden aanvaard door de stad.

Het voorstel voor de volledige verharding werd afgewezen door de stad, en er is nu overeengekomen dat minstens 20% van de tuinzone onverhard moet blijven. Deze beslissing is een aanzienlijke stap in de richting van duurzame stedelijke ontwikkeling en het behoud van groene ruimtes binnen onze stad.

Ons bezwaar benadrukte niet alleen het belang van het behoud van groene ruimtes, maar ook de noodzaak om realistische tekeningen van bomen met voldoende wortelruimte te waarborgen. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat de bomen kunnen gedijen en bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

We kunnen leren van eerdere situaties waar dit niet het geval was, zoals het dossier van Sua Case in de Noordlaan. Daar leidde de volledige verharding van het perceel tot de vernietiging van de vergunning door de provincie.

Deze recente overwinning bevestigt dat onze inzet en bezwaren een verschil kunnen maken en dat onze stad op weg is naar een meer verantwoorde en groenere stedelijke planning. We zijn vastbesloten om ons werk voort te zetten en te blijven vechten voor een groenere en gezondere toekomst voor Roeselare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *