Visienota Meer bomen in Roeselare

De burgerbeweging Meer bomen in Roeselare is op enkele jaren tijd een belangrijke speler geworden in het (politieke) landschap van Roeselare. Denken we maar aan hun jaarlijkse Valentijnsactie waar ze gratis bomen uitdelen maar ook aan hun constructieve houding bij bijvoorbeeld de plannen van het ACV aan de Munt.

De mensen van MBIR hebben de voorbije maanden gewerkt aan een lijvige visienota voor alle mensen met een gezond en groen hart. In deze visienota worden heel wat voorstellen getoetst aan de huidige wetgeving en richtlijnen.

Zo is er onder meer het voorstel van een indrukwekkende Bomengordel rond de stad.

“Dit is HET moment om dit uit te werken daar er bepaalde RUPs (ruimtelijk uitvoeringsplannen) klaar liggen die de toekomst, het uitzicht en de leefbaarheid van Roeselare zullen bepalen de komende jaren.”, aldus MBIR.

De visienota kan je inkijken via onze website: VISIENOTA 2020.

Eén antwoord op “Visienota Meer bomen in Roeselare”

  1. Hallo,
    De visienota ziet er heel goed uit waarvoor dank. Maar zou er eventueel een mogelijkheid zijn om bij nieuwbouw in de toekomst geen plastiek doeken meer toe te laten als erfafscheiding?
    Indien er ook een mogelijkheid zou zijn om te kunnen bekomen dat in de toekomst enkel nog groene erfafscheidingen mogen geplant worden…dus ook geen hout meer zou dat een grote stap voorwaarts zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *