30 jaar milieuraad in Roeselare

Op 15/10/2022 was het precies 30 jaar geleden dat de installatievergadering van de 1e officiële door de Stad erkende MR plaats vond. Voordien was er reeds een denk- en doegroep actief geweest binnen de Roeselaarse stadsgrenzen.

Bij de 20e verjaardag van de MR, op 13/2/2013, zijn ze in een feestelijke zitting uitvoerig kunnen terugkomen op de beginjaren van dit overlegorgaan tussen de Stad en de milieu-actieve burgers, verenigd in diverse milieuverenigingen, de belangrijkste toen onder de koepel van de vzw Leefmilieu.
Die terugblik leerde hen hoe moeilijk de eerste jaren van dit voor iedereen nieuwe overlegorgaan waren. De deelnemers stonden met veel argwaan tegenover elkaar. Voor de ene kon het niet snel genoeg gaan, voor de anderen was het bestaan alleen reeds van zo’n nieuwe raad als vloeken in de kerk!

Ondertussen zijn ze 10 jaar verder, en hebben ze de indruk dat we in een compleet andere wereld zijn terecht gekomen.

Graag blikt men samen met jullie allen terug op het afgelegde parcours: van waar komen we? wat stemt ons tevreden? Wat heeft ons diep ontgoocheld?
Evenzeer echter willen ze vooruitblikken naar de torenhoge uitdagingen die ons nu reeds bijna dagelijks belagen. Hoe kunnen we die uitdagingen ombuigen tot kansen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze planeet haar oorspronkelijke glans mag terugwinnen voor de komende generaties?

Om ons op die vele vragen waarmee we allemaal zitten wat te helpen antwoorden te vinden, organiseert de MR van de Stad op woensdag 15 februari 2023, om 19u, in de grote zaalvan de Zilverlink, Meensesteenweg 412 op de Zilverberg, een avond waarin Dirk Draulans, ook een denker en een doener, een ruime inleiding zal verzorgen met als focus vooral de biodiversiteit in onze eigen omgeving. Hoe gaan we daar zelf mee om? Wat kunnen we zelf doen in onze vereniging, op onze wijk,… om die diversiteit te helpen herstellen?

Er is, na deze voordracht, zeker gelegenheid om vragen te stellen.
Na het officiële gedeelte biedt de MR aan alle aanwezigen heel graag een drankje aan !

MBIR steunt de Milieuraad en nodigt haar leden uit op dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *