Geplande rooi van bomen in en nabij het MSKA-bos

Het burgerplatform Meer Bomen In Roeselare ijvert voor het planten van nieuwe bomen op Roeselaars grondgebied. Evenzeer strijdt onze organisatie voor het behoud van bestaande bomen.

Door de geplande Aquafin-werken t.h.v. het MSKA-bos, tussen het Jezuitengoed en de Kannunik Duboistraat dreigen heel wat bomen te verdwijnen.

Verder zou een aanpalende waterpoel, bron van heel wat biodiversiteit, zijn bescherming door oude knotwilgen verliezen. Ook bomen langs het wandel- en fietspad zouden gerooid worden.
Alles samen gaat het volgens de omgevingsaanvraag om 76 bomen en 2000 m² bos.

MBIR vraagt zich af of hier niet wat zorgvuldiger kan worden omgegaan met alle bestaande bomen.

Bovendien wordt misschien al te snel het argument van veiligheid bij de werken ingeroepen.

MBIR is zeker niet tegen de werken op zich. Het aanleggen van een gescheiden rioleringsstelsel (vuil regenwater en proper regenwater) is zeker zinvol. Zo zou de buffer als overloop dienen voor de Groenestraat bij heel zware regenval maar helaas komt deze pal in het bosje te liggen.

Wij vragen dus dat Aquafin zijn werk zorgvuldiger zou voorbereiden met een maximaal behoud en bescherming van de bestaande bomen.

In tijden van een schrijnende terugval in de biodiversiteit, een groot gebrek aan groene koeltezones bij een opwarmend klimaat en een toenemende luchtpollutie telt elke boom.

Wij nodigen dringend (voor 11 februari!) iedereen uit het bewaarschrift in eigen naam in te dienen. Je doet dit via dit formulier of via bovenstaande knop.

(Voorbeeld van het bezwaarschrift: Bezwaar-sanering-Klauwaerbeek-publiek.docx)

Iedereen bedankt voor de steun in onze strijd voor het behoud van bomen.

2 antwoorden op “Geplande rooi van bomen in en nabij het MSKA-bos”

  1. We gaan graag naar het speelpleintje wandelen langs de poel en de knotwilgen met onze dochter, enige groen in de buurt.
    MSKA bos openbaar maken zou nog beter zijn ipv prive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *