Roeselare inventariseert zijn bomen

Roeselare stelde een kansenkaart voor bomen op. Hiervoor werd samengewerkt met het Stadlandschap West-Vlaamse hart. Een voorstelling hiervan volgt in juni.

In het plantseizoen ’23-’24 worden de quick wins uitgevoerd. Het gaat dan wellicht om plaatsen waar zonder veel technische problemen een extra boom kan worden geplant of vervangen.

Verder is een inventarisatie van publiek groen opgestart in april ’23. Deze zou moeten afgewerkt zijn in het komend najaar. Hetzelfde geldt voor de inventarisatie van bomen op openbaar domein

two brown trees
Photo by Johannes Plenio on Pexels.com

4 antwoorden op “Roeselare inventariseert zijn bomen”

  1. Roeselare ontwaakt en beseft dat natuur een héél belangrijke plaats inneemt in het mentale evenwicht van een mens.
    Nu nog meer “plukboerderijen” en stadsgroententuintjes en ergens aan de vaartkom een afgebakende openbaar afgebakende natuurzwemplaats (zoals op Schiervelde, bootjes in het Geitepark 👍🏻 ook mogelijkheid om te subben met grote surfplanken, zwemmen in open lucht, zoals in de rijen van Bruggein te plannen. Ook op het recreatiepark aan het station richting Beveren.
    Roeselare heeft 2 mogelijkheden : Kop van de vaart (zoals in Kortrijk, trappenpartij en meer groen, in Geitepark : in de Mandel (aansluitend op het Oasesportcomplex), mogelijkheid tot een afgebakende natuurzwemvijver.
    Op die manier leer je opnieuw de jeugd (opkomende generatie) om dichterbij de natuur te leven. 🤗👍🏻👌🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *