Reserveer nu je liefdesboom 🌳💚

Woon je in Roeselare? Rumbeke? Beveren? Oekene?

Wil je een boom planten of cadeau geven?

Kom je gratis boompakket afhalen op zaterdag 10 februari 2024 op De Munt. Daar delen we boompakketten uit tussen 13:30 en 17:30 in onze “Chalet d’Amour”.

Bestel je pakket (1 per adres) wel even op voorhand via dit formuliertje.

Dit kan nog tot en met 31 januari 2024.

Welke pakketten zijn er?

🌳 Pakket 1: Kleine tuinen

Gele Kornoeltje

Cornus mas of de gele kornoelje is een kleine tot middelgrote boom of struik, inheems in grote delen van midden en zuid europa en west azië. Hij bloeit vroeg in de lente met een zee van gele bloempjes op het naakte hout, na de bloei ontwikkelen zich kleine kersachtige vruchten met mooie rode kleuren die eetbaar zijn. In de herfst volgt ook een mooie bladverkleuring.

Lijsterbes

Sorbus aucuparia wordt in het Nederlands lijsterbes genoemd. Het is een bladverliezende boom.  Sorbus aucuparia bloeit in mei en juni met roomwitte bloemtrossen. De gewone lijsterbes houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw en doet het goed in iedere goed doorlaatbare, gemiddeld vruchtbare, humusrijke grond. 

Hulst

Deze middelgrote struik of kleine boom is wintergroen en heeft van nature een smalle, compacte opgaande vorm. Rond mei bloeit hij onopvallend, in de herfst gevolgd worden door oranjerode bessen. Vogels gebruiken deze gesloten struik dikwijls als schuil en nestplaats. 

🌳 Pakket 2: Grote tuinen

Hazelaar

Corylus avellana of de gewone hazelaar is de leverancier van lekkere hazelnoten en is bladverliezend.  Hij is meestal meerstammig.  De groeiwijze is vrij sterk opgaand en vaak breed.  De Corylus avellana is niet kieskeurig wat de grondsoort betreft.

Zomereik

Quercus robur, de zomereik is een inheemse krachtig groeiende eikenboom. De bladeren zijn donkergroen. Mooie boom als solitaire schaduwboom in grote tuinen. Quercus robur groeit in zowat iedere grondsoort. Deze eik staat gekend als de boom met de hoogste biodiversiteit. Dit wil zeggen dat wel tot 400 verschillende soorten organismen (vogels, insecten, zoogdieren , schimmels, bacteriën….) in deze boom kunnen voorkomen.

Zwarte Els

Alnus glutinosa in het Nederlands de Zwarte Els genoemd, is een vrij grote bladverliezende boom met een langwerpige, eivormige kroon en glanzende hartvormige groene bladeren. 

Wij geven je de nodige uitleg over het gekozen pakket en hoe je die het best kan planten. Alle boompjes krijgen ook een  label.

Het kost je niets en je doet er jezelf, je vlam en de Roeselaarse luchtkwaliteit een plezier mee.

Wist je dat MBIR deze actie al voor de 6de keer organiseert. Wist je ook dat Roeselaarse families dankzij onze partners 7358 bomen en struiken konden aanplanten in onze tuinen. 

Geef je liefde nieuwe zuurstof in onze boomvolle “Chalet d’Amour”.

Liefdevolle groeten,
#MeerBomenInRoeselare

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Stad Roeselare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *