Nieuw fietspad en groenzone in de Guido Gezellelaan

De provincie West-Vlaanderen heeft plannen om een nieuw en breder fietspad aan te leggen in de Guido Gezellelaan in Roeselare. Het fietspad zal de veiligheid en het comfort van de fietsers verbeteren en de verbinding tussen de stad en de omliggende gemeenten versterken.

Het dossier voor dit project ligt momenteel ter inzage in het omgevingsloket van de stad Roeselare. Iedereen die geïnteresseerd is in de plannen of een bezwaar wil indienen, kan dit doen tot en met 15 februari 2024.

Uit het dossier blijkt dat de provincie heel wat inspanningen zal doen om de bestaande bomen langs de Guido Gezellelaan te onderzoeken, te beschermen en te behouden. Er zal ook samengewerkt worden met boom-deskundigen om de gezondheid en de groei van de bomen te optimaliseren. Bovendien zullen er 18 nieuwe bomen aangeplant worden om de biodiversiteit en de luchtkwaliteit te verhogen.

Een ander belangrijk aspect van het project is dat het gedeelte tussen de Veldstraat en de Azalea laan éénrichtingsverkeer voor wagens zal worden. Dit zal de verkeersveiligheid en de doorstroming ten goede komen. Daarnaast zal er een bijkomende groenzone gecreëerd worden om de leefbaarheid en de aantrekkelijkheid van de buurt te verhogen.

Dit project is een mooi voorbeeld van hoe de provincie investeert in duurzame mobiliteit en groene ruimte. Het verdient dan ook een pluim. We kijken uit naar het resultaat van dit project en hopen dat het een inspiratiebron zal zijn voor toekomstige projecten. 🚲🌳

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *