Biodiversiteit in de tuin met Marc Espeel: een absolute aanrader!

Wil je jouw tuin omtoveren tot een bruisend stukje natuur? Dan is de informatieavond op dinsdag 30 april in CC De Spil, Roeselare, een must-attend evenement voor jou.

Marc Espeel, een gepassioneerde spreker en natuurfotograaf, neemt je mee op een boeiende reis door zijn tuin. Gedurende twee uur deelt hij concrete tips en inspiratie om zelfs de kleinste stadstuin te veranderen in een paradijs voor verrassende tuinnatuur.

Deze unieke avond is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende Roeselaarse verenigingen, waaronder Meer Bomen in Roeselare vzw, Natuurpunt Mandelstreke, Tuinhier Roeselare, Velt Roeselare en Leefmilieu Roeselare vzw. Met steun van de plaatselijke Milieuraad en het regionaal landschap ’t West-Vlaamse Hart, hopen we een breed publiek te bereiken en te inspireren.

Houd er rekening mee dat de zaal een maximumcapaciteit heeft van 200 deelnemers, dus schrijf je tijdig in via www.natuurpunt.be/activiteiten. De inschrijving is compleet na een betaling van €5 per persoon (€2,50 voor houders van een vrijetijdspas) vóór 20 april. Op de avond zelf zijn er mogelijk nog plaatsen beschikbaar tegen een prijs van €8 aan de deur (€4 met vrijetijdspas).

Marc Espeel, voormalig bioloog aan de UGent en gepassioneerd natuurliefhebber, zal zijn uitgebreide kennis en ervaring delen. Met zijn tuin in Nazareth als levend laboratorium, heeft hij gedurende 30 jaar een diversiteit aan inheemse flora en fauna weten te verwelkomen. Tijdens de presentatie zal hij fascinerende verhalen vertellen en adembenemende foto’s tonen van de bijzondere dieren en planten die zijn tuin bewonen.

Na de presentatie is er tijd voor vragen uit het publiek, en wordt er een halfuur pauze voorzien om 20u40.

Mis deze kans niet om meer te leren over natuurvriendelijke tuinen en hoe ze bijdragen aan biodiversiteit en klimaatbestendigheid.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Leefmilieu Roeselare via 0484/658233.

Organisatie: vzw Leefmilieu Roeselare, NP Mandelstreke, Velt Roeselare, Tuinhier Roeselare, Meer Bomen in Roeselare, met steun van de Milieuraad en het Regionaal landschap ‘t West-Vlaamse Hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *