Mottigheid in ’t Motje

Het Motje in Roeselare, staat op het punt om het toneel te worden van een grootschalig project dat de lokale groene ruimte aanzienlijk zal veranderen. Een projectontwikkelaar heeft plannen om drie “urban villa’s” te bouwen op de hoek van de Peter Benoitstraat en de Jakob Van Arteveldestraat.

Deze plannen omvatten echter meer dan alleen het bouwen van villa’s. Ze omvatten ook het slopen van twee oude villa’s, het kappen van 1352 m² bos en nog eens ongeveer 20 andere bomen. In de plaats daarvan zullen 18 appartementen worden gebouwd, samen met de aanleg van parkings in de voortuinstrook.

Hoewel het landschapsontwerp voorziet in het behoud van vier bomen en de aanplant van vier nieuwe bomen, vinden velen dat dit niet voldoende is. Slechts acht bomen voor een project met 18 appartementen wordt gezien als een teleurstelling, vooral voor degenen die zich inzetten voor het behoud en de aanplant van bomen in hun eigen stedelijke tuinen.

Meer Bomen in Roeselare (MBIR) heeft dan ook bezwaar ingediend tegen dit project. We roepen alle burgers op om ons bezwaar te ondersteunen door een bericht achter te laten en/of zelf ook bezwaar in te dienen bij de stad Roeselare vóór 12 maart via e-mail naar stedenbouw@roeselare.be.

In de bijlage van dit bericht vind je een luchtfoto van het project, een foto van de oude linden aan de straat, evenals een kopie van ons bezwaar met onze argumenten en het dossiernummer.

De vergunning voor het appartementsblok in de J Van Arteveldstraat werd door de stad geweigerd o.a. wegens teveel aan rooi, en te weinig nieuwe bomen. Er werden 78 bezwaren ingediend MBIR dankt haar leden die het bezwaar mede onderschreven via de oproep in onze nieuwsbrief over mottigheid in t motje (juni 2024)

31 antwoorden op “Mottigheid in ’t Motje”

 1. Geachte,

  Hierbij steun ik uw bezwaar tegen het project in ’t Motje.

  Gaat er al niet genoeg groen verloren in Roeselare? Ik zag onlangs nog in het nieuws dat West Vlaanderen één van de weinige regio’s is waar er nog steeds veel meer groen verloren gaat dan dat er bijkomt. En Roeselare doet daar jammer genoeg goed aan mee. Ik steun dus absoluut uw bezwaar. Vriendelijke groet

 2. Beste burgemeester en schepen,

  Ik teken mee bezwaar in tegen de aanvraag om Roeselare nog meer te ontgroenen! Deze maal gaat het om omgeving Motje, wat wordt het de volgende maal?
  Nooit genoeg geld in het laatje? ten koste van het al weinig of niet groene Roeselare;
  Bouw misschien eindelijk eens mee aan een groener Roeselare, wat groen rondom de industrie (kunnen misschien ook wat bomen, haagjes, wildbloemen aanplanten.
  Ik vind het een beetje schandalig eigenlijk net als andere plaatsen in Roeselare. Kijk maar naar omgeving sterrenbos, bergmolenbos, Oekene,… waar de KMO gebouwen alsmaar meer plaats innemen (tussen de bestaande woonwijken). Een mooi initiatief van Roeselare kon geweest zijn om de wandelzone/bos/… uit te breiden maar dat brengt natuurlijk geen centjes in het laatje..
  Roeselare wordt met de dag lelijker jammer 🙁

 3. Ik teken mee bezwaar aan tegen dit onnodige plan.
  Het is verbazingwekkend te zien met hoeveel gemak en één simpele pennentrek ( zaagsnede) levens van 10-tallen jaren worden opgeofferd en vervangen door beton en verharden.
  Wanneer begint Roeselare beton te vervangen door groen??
  Schande aan jullie allen.

 4. Geachte
  Hierbij dien ik klacht in tegen het kappen van 1352 vierkante meter bos en daarbij nog eens 20andere bomen
  Men gaat de Moerman parking afbreken om er een park aan te leggen men het station uitbreken om meer groen aan te leggen die ons weer een zak geld kost
  Maar een projectontwikkelaar mag zijn hang gaan door een bos te kappen en er beton neer te poten dit is een schande
  daarbij hebben we in Roeselare Appartementen genoeg die gaan leegstaan of is dit voor onze volgende immigranten die in onze stad gaan neerstrijken waarvoor dit zal gebouwd worden
  Dus NEEN aan dit project

  1. Hierbij dien ik klacht in tegen het kappen van 1352 vierkante meter bos en daarbij nog eens 20 andere bomen om drie “urban villa’s” te bouwen op de hoek van de Peter Benoitstraat en de Jakob Van Arteveldestraat.
   En als het project al doorgaat moeten de initiatiefnemers/projectontwikkelaars compensatie ( grond ) en aanplant voorzien voor eenzelfde oppervlakte openbaar groen .

 5. Geachte ,

  Ik steun eveneens het bezwaar tegen deze aanvraag waarbij opnieuw een bos en 20 afzonderlijke bomen gerooid zullen worden en vervangen zullen worden door beton en verhardingen .

 6. Beste,

  Ik steun volmondig het bezwaar tegen deze aanvraag waarbij in ’t Motje wederom een bos zou moeten verdwijnen én nog eens 20 andere bomen gerooid zullen worden en vervangen zullen worden door beton en verhardingen. Hopelijk wordt dit tegengedraaid.

 7. Ik steun het bezwaar tegen bouwproject ’t Motje.
  Ondanks dat er een betonstop geldt, blijft stad Roeselare projectontwikkelaars steunen. Hierdoor verdwijnt een bos en 20 andere bomen.
  Hopelijk kan er via dit schrijven en dit van vele anderen de beslissing herroepen worden.

 8. Laat het milieu eindelijk eens primeren i.p.v. geld-gewin! Zijn er nog geen appartementen genoeg? Plant bomen voor onze kinderen hun toekomst ! Bij deze steun ik deze actie voor natuurbehoud in onze stad voor de volle 100%.

 9. Ik teken bezwaar aan tegen dit bouwproject dat weer grond en groen verhardt.
  Het gaat in Roeselare de verkeerde kant op.

 10. Ik dien bezwaar in voor het kappen czn bomen in ’t Motje.
  Ontharden is niet hetzelfde als verharden !

 11. Ik steun dit bezwaar. Meerdere appartementen raken niet verkocht, andere kunnen gerenoveerd worden. Eerst dit aanpakken vooraleer groen te kappen en nieuwe projecten op te starten. Laat het weinige groen in en rond Roeselare aub met rust.

 12. Ook ik ondersteun het BEZWAAR van de organisatie “Meer Bomen 🌳 in Roeselare.
  De omgeving van ‘t Motje is een rustpunt in het groen ✅, mooi om aan te sluiten bij de ontharde 👍🏻👌🏻 omgeving rond de SINT JOZEFSKERK, waarbij de ontharding hier ook een aangename meerwaarde is voor wandelaars die regelmatig zoeken 🔍 naar nieuwe groene wandellussen 🤗.
  ‘Motje sluit dan mooi en nodigt uit om verder te genieten van het Sterrebos en Bergmolenbos .
  Genoeg appartementen in Roeselare, meer groen én cultuurbeleving (zoals in de St Amandskerk KUNSTUUR), zijn dé manier om Roeselare te upgraden.
  Nu nog de KOP VAN DE VAART herinrichten naar een extra belevingsruimte 🤗👩🏻‍🦳

 13. Ik steun dit bezwaar, al meer dan voldoende appartementen in Roeselare. Meer verharding dan ontharding.

 14. Het is bedroevend hoe weinig aandacht er wordt gegeven aan bomen en groen die een belangrijke invloed hebben op ons leefmilieu en het mentale welzijn. Is men in het beleid wel voldoende bewust van het belang van zuurstof en zuiver lucht. Hoelang kan een mens zonder dat beetje zuurstof en heb je een idee hoeveel liters lucht dat een volwassen persoon per dag inademt? Vermenigvuldig dit eens met het aantal bewoners van Roeselare en besluit daarmee maar eens dat die paar bomen er niet toe doen. Ik wens iedereen een gelukkig leven.

 15. Beste,
  Ik steun eveneens het bezwaar tegen deze aanvraag waarbij opnieuw groen verdwijnt en er verhard wordt. Het is momenteel een rustige omgeving, ook dat dreigt te verdwijnen.

 16. Er kan geen groen genoeg komen in de steden. Het motje is een toonbeeld van rust en groen!
  Men heeft overal de mond vol van ontharding. Geen woorden maar daden!!
  Laat daar die bomen met rust en plant er het veelvoud van bij! Het zijn de longen van nu en later waar iedereen baat bij heeft.

 17. Ik steun hierbij meer dan ooit het protest tegen de bouw van appartementen in ’t Motje. Behalve puur geldgewin kan geen enkel argument dit project rechtvaardigen, integendeel. Wraakroepend.

  Ik sluit me aan bij de bezwaren die MBIR hier opsomt en reken op het gezond verstand waar het stadsbestuur zo prat op gaat om dit project verticaal te klasseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *