Zaterdag 10 februari – Infosessie ‘Fruit in je (stads)tuin

Titel: “Fruitige Aanplant: Tips voor een Bloeiende Tuin vol Natuurlijke Schatten”

De belofte van sappig fruit rechtstreeks uit je eigen tuin is verleidelijk. Maar hoe begin je eraan? Gelukkig bundelen Tuinhier Roeselare en Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart hun krachten om je alle nodige kennis te bieden tijdens een uitnodigende en leerzame infosessie.

Op zaterdag 10 februari, van 09:00 tot 11:00, komt het Sterrebos in Roeselare tot leven met een enthousiaste groep tuinliefhebbers die geïnteresseerd zijn in het kweken van fruitstruiken en -bomen. Het doel? Niet alleen smakelijk fruit, maar ook vogels lokken, schaduw creëren, klimaatverandering tegengaan en de biodiversiteit verbeteren.

De sessie belooft antwoord te geven op prangende vragen: hoe kies je de juiste plek voor een fruitboom of -struik? Kun je ze in elke tuin planten, en zo ja, in de volle grond of in een pot? Welke soorten zijn het meest geschikt voor jouw specifieke tuin? En hoe zorg je ervoor dat ze floreren en overladen worden met fruit?

Het is van essentieel belang om de basisregels te kennen voor het planten van deze natuurlijke schatten. Gedurende deze gratis infosessie worden deze regels haarfijn uit de doeken gedaan. Maar let op, voor deze waardevolle activiteit is vooraf inschrijven verplicht en kan dit tot en met zondag 4 februari.

Maar er is meer! Elke deelnemer wordt na afloop van de sessie beloond met een eigen fruitboompje, een startpunt voor een smaakvolle en natuurrijke tuin.

De organisatoren, waaronder Tuinhier Roeselare, Stad Roeselare, Nationale Boomgaardenstichting, Meer Bomen In Roeselare en Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart, staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Voor verdere informatie en inschrijvingen kun je terecht op deze website.

Aarzel niet om contact op te nemen via geert.lemey@telenet.be voor meer details.

Dus, ben jij geïnteresseerd in het toevoegen van een natuurlijke schat aan je tuin? Mis dan deze kans niet om in de wereld van fruitplanten te duiken en je eigen groene paradijs te creëren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *