Rode beuk in Delaerestraat opnieuw bedreigd

Recent is er opnieuw een alarmerend bericht opgedoken: een nieuw openbaar onderzoek voor de bouw van een meergezinswoning in de Delaerestraat te Roeselare dreigt een waardevolle oude boom onherstelbaar te beschadigen. Het gebrek aan voorziene maatregelen voor het behoud van deze boom betekent uiteindelijk zijn onvermijdelijke teloorgang.

Dit is niet louter een boom; het is een natuurmonument met betekenis voor de omgeving. Zijn aanwezigheid beïnvloedt de natuur, ondersteunt de biodiversiteit, draagt bij aan het klimaat en vormt zelfs het vertrouwde uitzicht voor de buurtbewoners.

Opvallend is dat niet alleen onze vzw, maar ook bevoegde instanties zoals de provinciale omgevingsambtenaar, de stedelijke groendienst en de erfgoedcel pleiten voor het behoud van deze boom. Desondanks blijven de investeerders vasthouden aan een egoïstische houding die geen overlevingskansen biedt aan dit natuurlijk erfgoed.

Wij zijn diep teleurgesteld door deze houding van de investeerders. Het negeren van de oproep tot behoud van deze waardevolle boom in het belang van de gemeenschap is een verontrustend signaal.

Onze vzw zal onvermoeibaar opkomen voor de bescherming van dit natuurlijke juweel. We rekenen op uw sympathie en steun bij het indienen van ons bezwaar tegen deze onnodige aantasting van onze natuurlijke omgeving.

Voor verdere details verwijzen we naar eerdere nieuwsberichten met betrekking tot dit onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *